Vi är födda med en livslång törst efter kärlek. Våra hjärtan behöver den som våra lungor behöver syre. Kärleken inspirerar dig till att bli en bättre människa, en människa med tålamod. Ja, du läste rätt, t å l a m o d. 
Tålamod är ett måste om man ska kunna bygga på en livslång relation, den hjälper att förlåta och man blir en gladare människa.
En människa som inte har tålamod brusar snabbt upp, blir lätt väldigt arg och kanske till och med ilsken. Ilskan gör nästan aldrig saker bättre, det är därför man bör sträva efter tålamod, bita sig i läppen en extra gång eller hålla handen för munnen. Man väljer att kontrollera sina känslor snarare än att tillåta att bli kontrollerad av dem. Ilskan kommer vanligtvis fram när den starka längtan efter något blandas med besvikelse och sorg. Du får inte som du vill och börjar elda upp dig inombords. Det är ofta en emotionell reaktion som flödar fram ur din själviskhet och onda motiv.

Tålamodet hjälper oss att ta rätt beslut, den gör oss kloka. Tålamodet står i dörröppningen där ilskan störtar in. ” Den som är långmodig har gott förstånd, den som är otålig går långt i dårskap” ( Ords 14:29).

Avsaknaden av tålamod kommer snabbt att göra ett hem till en krigszon, medans tålamodet kommer att uppmuntra till lugn och ro. 
Tålamodet hjälper oss att tillåta våra äkta hälft att vara mänskliga. Tålamodet förstår att ALLA misslyckas. Kan din äkta hälft räkna med att ha att göra med en tålmodig maka eller make? Vet din partner att han/hon möts av förståelse och inte av en förödmjukande uppläxning som får henne/honom att känna sig som ett barn om hon/han råkar låsa in nycklarna i bilden?
Få av oss klarar att ha stort tålamod, och ingen av oss gör det på ett naturligt sätt. Men kloka män och kvinnor kommer  alltid att sträva efter det som är en nödvändig ingrediens i deras äktenskap. Tålamod är en riktigt bra startpunkt för att kunna visa sann kärlek.

Utmaning:
Bestäm dig för att imorgon visa tålamod och att inte säga något negativt alls till din partner. Om du blir frestad, välj att inte säga något alls. Det är bättre att vara tyst än att säga något som du kommer att ångra.

Texten är inspirerad ur boken: Våga älska 

NI KAN KÖPA BOKEN HÄR < LÄNK

BalochFest
nina@balochfest.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *