Planera bröllop Tips

Sjuk av inspiration ? – Tips på att komma igång med bröllopsplaneringen!

Inspiration kan man väl aldrig få för mycket av, eller?
Jo, kanske !
Det kan bli en svår balans att veta när man ska sluta leta efter inspiration och bestämma sig.
Många letar efter inspiration månad efter månad för att hitta den perfekta klänningen, perfekta dukningen, perfekta buketten, perfekta kyrkan och perfekta ringen, för att sedan stressa och ändra massa detaljer i sista minuten. Kanske slutar det så illa att du blir sjuk, stressad, utmattad, irriterad och besviken på att allt inte blir som du tänkt.
Vi tycker det är viktigt att informera framförallt bruden att det är ok att delegera och be om hjälp.
Många sliter av sig håret för att de känner hur stressen och pressen ökar, så vi vill ge er några tips innan det går så långt.

  1. Vi vet att många kikar på massa inspiration på nätet och frågar om råd på olika forum, men börja med att titta i lugn och ro på detaljer som du tycker om, spara sedan dina absoluta favoritbilder i en mapp på datorn, på Instagram, Pinterest eller vart ni än kan tänka er att samla allt för bäst få grepp om vad just ni tycker om. 
  2. Gå tillbaka till mappen några gånger i veckan för att checka av så att du inte glider bort från din smak. Låt inte hysterin på olika stilar, borden och måsten som råder på nätet styra dig för mycket, helst inte alls. Sluta leta när du känner att det känns bra i maggropen. Var alltså noga med att se till att du håller dig på DIN linje och det du/ni tycker om!
  3. Kolla sedan igenom er budget, prata med din partner om vad som är viktigt för just honom och sedan talar du om för honom vad som är absolut viktigast för dig och sedan nr 2 och 3. Härifrån kan ni ta många smarta beslut UTAN att skena iväg varken i budget, smak eller stil.
  4. Be om hjälp! Både ekonomiskt ( om det behövs ) och praktiskt. Försök att släppa på kontrollen, lämna gärna över några viktiga detaljer till någon du verkligen litar på, det kommer att ordna sig, jag lovar. Det är bättre att du kollar några extra gånger med personerna som du gett ansvaret till, än att du gör allt själv.
    Spara på krafterna, du kommer att behöva alla krafter närmare bröllopet, då många kommer att ställa massa frågor till dig om hur du vill ha det. Det kommer en massa detaljfrågor ( om du inte varit övertydlig från början ).
  5. Du behöver även se till att du mår bra, checka då och då, var du ligger stressmässigt…. Ta en paus, vila! 
  6. Glöm inte att din partner säkert vill ha något att säga till om, även om han säger att han inte gör det.. Be honom om hjälp… gör honom delaktig så kommer ni båda att märka hur underbart det är att planera ert bröllop. Ni kommer att bli starka ihop. Det är inte kul om mannen struntar i alla detaljer.. försök att göra det tillsammans.

Dagens ord: Om ni istället i avgörande situationer lyckas sätta relationens behov framför era egna individuella önskemål, kan ni tillsammans skapa ett gott och lyckligt förhållande.

Gilla och dela gärna...