70-TALETS BRUDKLÄNNING ville man ha ganska enkel.
Långa ärmar och lagda veck över bröstet. Hellång vid kjol och smal midja. Lång slöja och krona på huvudet var mycket vanligt då. Kronan kunde också gärna vara klädd i myrten.
  
 
PÅ 80-TALET FÖRÄNDRAS bilden av brudklänningen, det blir mycket puffärmar och spetsinslag. Höga kragar i spets är ett kännetecken på brudklänningen. Blommor i håret och korta handskar till klänningen var ett måste.

I BÖRJAN AV 90-TALET liknade klänningarna mer "gräddbakelser" än klänningar. Mycket vidd i kjolarna, volanger och tyll, korta puffärmar och prinsesskärningar på liven.

I SLUTET AV 90-TALET blev det mindre av "gräddbakelserna" och det blev mer och mer enkla klänningar. Skärning under bysten blev allt vanligare och kjolen minskade drastiskt i volym.

NU HAR KLÄNNINGARNA blivit mer och mer enkla. Stilrena och raka modeller. Det senaste åren har det varit mycket axelbandlöst, ett släp som sitter fast i klänningen m.m. Slöjorna är korta och tiaror är mycket vanligt till håruppsättningar.

DET SOM KOMMER att hända framöver inom brudmode, är att det blir mer volym och större kjolar... Man vill ha tillbaka lite av det som var förut. Trenden kommer sakta men säkert ändras åt det hållet, men ännu är det enkla modeller som gäller.


Copyright 2006 -2016 LNB BalochFest